Zilver kopen of investeren in iets anders? Hier lees je het!

aandelen
Aandelen kopen, hoe werkt dat?
13 mei 2020
Wat zijn de voornaamste verschillen tussen incasso advocaten en gerechtsdeurwaarders?
3 december 2021

Zilver kopen of investeren in iets anders? Hier lees je het!

Veel mensen kiezen ervoor hun geld te investeren en dat is niet zo gek. Tegenwoordig krijg je geen rente meer en moet je in veel gevallen zelfs betalen voor het spaargeld dat je op de bank hebt staan. Afhankelijk van het te besteden geld kiezen mensen ervoor om te investeren in verschillende mogelijkheden. We lichten er een aantal toe, waaronder dus investeren in zilver en goud.

Investeren in zilver

Hoewel vaker mensen ervoor kiezen om in goud te investeren, wordt beleggen in zilver ook steeds vaker gedaan. Voordeel van investeren in bijvoorbeeld zilveren munten is de vaste waarde die het heeft. De kosten liggen daarnaast lager dan bij het investeren in goud en daardoor is het wellicht een eenvoudiger instapmodel om te gaan investeren. Naast zilveren munten, kun je bijvoorbeeld ook zilver kopen via goudbaren. Het rendement op zilver is de laatste jaren veelal positief. Er zijn zeker wel dieptepunten, maar uiteindelijk betrouwbaarder dan diverse andere investeringen waar meer risico bij komt kijken.

Investeren in woningen en pandjes

Er zijn veel huizen opkopers en investeerders in pandjes. Dit is ontzettend interessant door de hoge concurrentie op de woningmarkt. Veel mensen maken hier gebruik van doordat het rendement zich erg goed terugbetaald. De woning wordt aangeschaft en vervolgens kun je deze voor een mooie prijs verhuren. De instapkosten voor deze investering ligt natuurlijk vele malen hoger en is dus niet voor iedereen weggelegd. Wel weet je zeker (ook als de woningmarkt straks een dip krijgt) dat je hoe dan ook er iets aan over houdt. De prijzen van huizen schommelen nog altijd, maar zorgen er dus voor dat je iedere maand vaste inkomsten uit je woning krijgt.

Investeren in bedrijven

Dit kan onder andere door aandelen aan te schaffen, maar ook bijvoorbeeld door startups te helpen. Diverse startups zijn op zoek naar investeerders die hen kunnen helpen om hun product in de markt te zetten en bijvoorbeeld voor marketing in te zetten. Als je vertrouwen in de ondernemers en het bedrijf hebt, kan het zeker interessant zijn om mee te gaan met deze partij om zo uiteindelijk als het goed loopt de investering eenvoudig terug te verdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.