Wat zijn de voornaamste verschillen tussen incasso advocaten en gerechtsdeurwaarders?

Zilver kopen of investeren in iets anders? Hier lees je het!
19 januari 2021
Wel of niet lenen? Punten om bij stil te staan voordat je besluit te gaan lenen
3 december 2021

Wat zijn de voornaamste verschillen tussen incasso advocaten en gerechtsdeurwaarders?

Waarschijnlijk heb je ze op tv wel eens voorbij zien komen, de gerechtsdeurwaarders. Zijn je schulden uit de klauwen gelopen, of heb je bijvoorbeeld al maanden je huur niet betaald, dan komen zij bij je aankloppen en kunnen zij je spullen in beslag nemen, of je uit huis zetten. Heftig is dat zoiets zeker.  

Gelukkig hoeven de meesten van ons zo’n heftige ervaring niet mee te maken. Toch krijgen wij ook vaak te maken met schuldeisers, zoals incasso advocaten/bureaus. Meestal krijg je deze in de vorm van een brief die een betaalverzoek aan je doorgeeft. Niks geks. Maar wat is nu eigenlijk het wezenlijke verschil tussen bijvoorbeeld een incasso advocaat en een gerechtsdeurwaarder? In dit artikel leggen we het kort even voor je uit. 

De verschillen

We kunnen er gelukkig best kort over zijn. Ten eerste heb je een normaal incassobureau. Eigenlijk kan iedereen een incassobureau beginnen, het is namelijk geen beschermd beroep. Hierdoor heeft een incassobureau ook weinig juridische bevoegdheden. Zo moet je dus voor het innen van grote bedragen alsnog naar de rechter. 

De gerechtsdeurwaarder zit wat dat betreft net iets boven het incassobureau. Om een deurwaarder te worden moet je wel degelijk een opleiding gedaan hebben. Hierdoor heeft de deurwaarder dan ook meer bevoegdheden.  Toch mogen deurwaarders ook nog steeds niet boven de 25000 euro innen zonder rechter. 


Dat brengt ons bij de laatstgenoemde, de incasso advocaat. Deze heeft natuurlijk de meeste bevoegdheden. Zo mag een incasso advocaat wel bedragen boven de 25000 euro zelf innen. Een incasso advocaat vind je overal, zo heb je de mogelijkheid in Rotterdam en heb je een bekend incassobureau Den Haag. Dit bekend incassobureau Den Haag is Van Loon die tevens een mogelijkheid in Rotterdam is. Contacteer dan ook het bekend incassobureau Den Haag, Van Loon, en informeer naar de mogelijkheid in Rotterdam. Voor meer informatie kijk eens op de website van van Loon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.