Oplichting

Binaire Opties Oplichting

Oplichting met binaire opties is iets wat veel vaker in verschillende manieren voorkomt en ook in Nederland zijn er websites en binaire opties brokers die je beter kan vermijden. Omdat de populariteit van binaire opties nog steeds aan het toenemen is (vooral in Nederland) komen wij steeds vaker broker en websites tegen die je op de een of andere manier proberen op te lichten.

Een van de meeste voorkomende soorten van oplichting met binaire opties zijn websites die je proberen naar een bepaalde binaire opties broker heen te sturen.

De broker is of eigenaar van de website of betaald de website eigenaar die er geen probleem mee heeft dat zijn/haar bezoekers naar een broker die niet veilig is worden doorgestuurd.

Handel je eenmaal bij dit soort brokers dan zal je snel ondervinden dat het heel makkelijk is om geld te storten maar veel moeilijker om je winst te laten uitbetalen als het al überhaupt mogelijk is om bij deze broker te winnen.

Denk hieraan aan ‘realtime’ koersen die niet realtime zijn, problemen met het kopen en verkopen van binaire opties, geen of weinig klanten ondersteuning en sales personeel die je alleen maar proberen te overtuigen om meer geld te storten.

Ook zijn er gevallen van binaire opties brokers bekent die plotseling niet meer bestaan en zijn verdwenen met het geld van klanten, de ergste soort van oplichting die er bestaat met binaire opties.

Het zal je ook niet verbazen dat dit soort binaire opties brokers (en websites) geen probleem hebben met het doorverkopen van persoonlijke informatie aan derden, iets waar je snel achterkomt aangezien deze derden partijen je snel zullen proberen te bereiken via email of telefoon.

Hoe herken je een binaire opties website die je beter kan vermijden ?

Dit soort websites zijn vaak een website met een minimaal aantal pagina’s met weinig of geen inhoudelijke content over binaire opties.

Vaak gaan de teksten over binaire opties alleen maar over hoe makkelijk het is om te winnen en dat je gek bent als je niet met binaire opties bij een van hun brokers gaat handelen.

Vaak zijn het ook .com of .net .org of .eu domeinnamen aangezien de eigenaar niet met hun echte naam een Nederlandse domeinnaam willen kopen. Hierbij moeten wij wel vermelden dat wij ook een aantal dubieuze nl websites zijn tegengekomen de laatste tijd maar deze herken je vrij makkelijk aangezien ze (op dit moment) nog van erg slechte kwaliteit zijn.

Hoe voorkom je dat je wordt opgelicht met binaire opties ?

Het belangrijkste advies wat we je kunnen geven is om niet te handelen bij een binaire opties broker die zonder enige vorm van licentie werkt.

Vanaf 2014 is het verplicht voor een binaire opties broker die in Europa zijn diensten wil aanbieden om een licentie aan te vragen bij een van de instanties die hierover gaan.Denk hier aan de AFM of een vergelijkbare landelijke instantie.

Als een broker werkt met een licentie betekent dit dat je in het ergste geval altijd je geld zal terug krijgen. Werkt een broker zonder licentie dan neem je onnodig risico.

Persoonlijk vinden wij het fijn om bij een Nederlandse binaire opties broker zoals Stockpair te handelen die gewoon in Nederland op een Nederlands telefoon nummer te bereiken is en waar je natuurlijk ook met iDeal kan storten.

Wij handelen nu al een aantal jaren probleemloos bij Stockpair net zoals duizenden andere Nederlanders die hebben gekozen voor deze binaire opties broker.