Methodes

Wed op het nieuws

Als je op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen die grote gevolgen kunnen hebben op de waarde van een bepaald activa kan je die informatie gebruiken en inzetten op het stijgen of dalen van een koers op grond van de informatie. Als er bijvoorbeeld een heel negatief rapport uit komt over de economische toestand in de Eurozone is het waarschijnlijk dat de Euro gaat dalen.

Inzetten op pieken en dalen

In erg instabiele markten is het niet altijd mogelijk om een duidelijke trend te zien. Meestal is het in die situaties wel mogelijk om te zien waar de pieken en dalen zijn. Er is vaak voor een bepaalde periode een maximale waarde, waar de koers niet boven komt, dit is het weerstandsniveau. Op dezelfde manier is er een minimale waarde, waar de koers niet onder komt, het draagvlak.

Als voor een bepaalde tijd de pieken en dalen steeds rond dezelfde waarde liggen, houdt dat in dat die waardes het weerstandsniveau en draagvlak vertegenwoordigen. Wanneer de koers die pieken of dalen weer benaderd is het dus waarschijnlijk dat de waarde onder of boven die waarde zal eindigen.

Als de koers een piek benaderd neem je dus een “Put” optie en als de koers een dal benaderd neem je een “Call” optie. Je kan deze methode natuurlijk ook combineren met de eerste methode door bij een opwaartse trend in te zetten op een dal en andersom.

Volg de markt

Als je helemaal geen ervaring hebt in binaire opties en niets weet van markt bewegingen, is de beste manier om toch geld te winnen het simpelweg volgen van de trends in de markt. Trends worden aangedreven door massa investeerders zoals banken en pensioenfondsen.

Wanneer de grote spelers in de markt het met elkaar eens zijn dat een bepaald activa in waarde gaat toenemen of afnemen handelen zij op grond van die overeenstemming. Hierdoor zal het activa iets sterker in die richting doorzetten wat vervolgens andere investeerders weer aanspoort om ook op die manier te handelen. Als je dus ziet dat een trend duidelijk en stabiel omhoog of omlaag gaat, is het altijd WAARSCHIJNLIJKER dat de trend in die richting door zet dan dat de trend omslaat.

Hoe herken je een trend?

Als je kijkt naar de grafiek van een koers kan je drie typen trends herkennen: een opwaartse trend, een neerwaartse trend of een neutrale (onduidelijke) trend. Bij binaire opties moet je altijd uitgaan van een trend over een periode die minstens gelijk is aan de duur van je opties. Dus als je werkt met opties met een looptijd van een uur zoek je naar trends die al minstens een uur (redelijk) stabiel zijn.