Gouden regels van lange termijn beleggingen

Hallo wereld.
19 oktober 2016
3 redenen waarom je niet zonder kennis en ervaring moet beleggen
11 september 2018

Gouden regels van lange termijn beleggingen

Gouden regels van lange termijn beleggingen

Het is de afgelopen jaren weer interessant geworden om beleggingen te doen. Dit heeft te maken met een aantrekkende economie en dat betekent dat de gemiddelde consument ook weer wat geld over heeft om additionele uitgaven te doen. Hier vallen ook beleggingen in. Maar hoe zorg je ervoor dat je op lange termijn succesvol kunt beleggen.

Emoties aan de kant

Wanneer je begint met het verhandelen van aandelen of het kopen van bijvoorbeeld Kronos obligaties is het goed om niet vanuit emotioneel aspect te handelen. Zorg ervoor dat je met een heldere blik naar de markt kijkt en laat je ook niet leiden door anderen. Je moet zelf een duidelijk beeld hebben van de marktpotentie, verwachtingen en beleg vooral niet roekeloos.

Wanneer je eenmaal geld in een fonds, obligaties of aandelenpakket heb zitten wil je dit natuurlijk volgen. Wij raden je aan om dit niet te vaak te doen, want je zal alleen maar stress ervan krijgen. Je hebt namelijk gekozen voor een lange termijn belegging en kijk daarom ook om de maand of iets dergelijks.

Blijf het volgen

Je moet natuurlijk niet te vaak kijken, maar bij de juiste aandelen schommelen de koersen niet zo erg. Wanneer je merkt dat een bepaald aandeel wat minder loopt moet je deze dumpen en kan je kiezen om het geïnde bedrag te herinvesteren in de aandelen uit de portefeuille die wel een positief beloop heeft.

Na verloop van tijd

Wanneer je al enige tijd heb belegd zal je natuurlijk een aardige portefeuille op hebben gebouwd.  Ben je van plan om een nieuw bedrag te investeren? Dan zou je er nu voor kunnen kiezen om wat meer risico’s te gaan nemen. Je hebt een lopende aandelenportefeuille die positieve, maar daarnaast stabiele, resultaten opleveren. Wat dacht je van de revolutionaire markt van cryptocurrencies?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.