Belasting

Binaire Opties Belasting

Voordat je begint met binaire opties is het misschien wel handig om te weten hoe de Belastingdienst denkt over binaire opties en hoeveel belasting je zal moeten betalen als je winst maakt met het handelen.Feitelijk is dit een van de meest gestelde vragen en gelukkig dankzij een uitspraak van het Europese Hof is deze vraag ook makkelijk en duidelijk te beantwoorden.

Het is namelijk op dit moment zo dat binaire opties worden beschouwd als een vorm van daghandel. Dit houdt in dat de winst die je eventueel maakt met binaire opties niet belast wordt als inkomen.

Wel is het zo dat wanneer je de winst die je maakt en laat uitbetalen bij je eigen vermogen moet optellen aan het eind van het financiële jaar. Zoals je waarschijnlijk al weet mag je van de Nederlandse staat ongeveer 21,000 euro privé vermogen hebben voordat je te maken krijgt met de vermogensbelasting.

Mocht je dus zoveel geld verdienen dat je boven de 21k komt aan het einde van het jaar dan zal je dus 1.2% belasting moeten betalen over het bedrag.

Dit is natuurlijk veel voordeliger dan wanneer winst die je maakt direct belast wordt zoals het geval is bij andere vormen van handelen en nog een reden om te overwegen met binaire opties te gaan beginnen.