3 redenen waarom je niet zonder kennis en ervaring moet beleggen

Gouden regels van lange termijn beleggingen
13 september 2017
De voor- en nadelen van beleggen in beleggingsfondsen
11 september 2018

3 redenen waarom je niet zonder kennis en ervaring moet beleggen

3 redenen waarom je niet zonder kennis en ervaring moet beleggen

Een steeds breder publiek houdt zich bezig met mogelijkheden om te beleggen. Dit komt onder meer door de groei van de Nederlandse economie en het dalen van de rente, die door banken geboden wordt. Een lage rente maakt sparen minder aantrekkelijk, waardoor mensen naar alternatieven zoeken om geld te verdienen aan hun spaargeld. Houd er rekening mee dat er risico’s aan beleggen zitten. In dit artikel geven we je drie redenen waarom je niet zonder kennis en ervaring moet beleggen.

#1: kans op financiële tegenslagen

Rendement gaat doorgaans samen met risico! Ook bij beleggen loop je het risico, dat je geld verliest door bijvoorbeeld een plotseling daling van aandelenkoersen. Dit kan het gevolg zijn van een algehele daling van de markt, maar bijvoorbeeld ook van interne problemen, tegenvallende kwartaalcijfers, enzovoorts. Zonder je goed in te lezen en het nieuws te blijven volgen, kun je hier niet op inspelen.

#2: niet alle platformen zijn betrouwbaar

Zelf online aandelen kopen hoef je niet per definitie via een bank te doen. Er zijn verschillende online platformen waarop deze mogelijkheid aangeboden wordt. Houd er echter rekening mee, dat niet ieder van deze platformen even betrouwbaar is. Het kan dus zijn dat je bijvoorbeeld wordt aangeraden om een multiplier of hefboom in te zetten, zonder dat je precies weet wat de consequenties zijn. Dit maakt dat je al snel in de schulden kan komen te staan.

#3: grote diversiteit aan beleggingsmogelijkheden

Beleggen hoeft niet altijd per definitie te betekenen, dat je investeert in aandelen van een bedrijf. Naast deze aandelen zijn er verschillende andere opties! Denk bijvoorbeeld aan een investering in een beleggingsfonds, een investering in bedrijven middels crowdfunding, enzovoorts. Zet de mogelijkheden eerst voor jezelf op een rijtje, alvorens je een beslissing maakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.